| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Cebulę pokrój w kostkę, oliwki w krążki, a łososia w paski. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a natkę posiekaj. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, dodaj oliwki oraz łososia. |
| Krok 3 |
| W miseczce połącz zawartość opakowania Knorr, wodę oraz śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej na patelnię, dodaj musztardę oraz natkę i gotuj 1 minutę. |
| Krok 4 |
| Do naczynia żaroodpornego wsyp makaron, następnie wlej przygotowany sos i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Wierzch zapiekanki posyp startym serem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na 35 minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryj naczynie i pozwól, aby zapiekanka zarumieniła się. |