Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem

29


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron penne200 gramów
Knorr Zapiefix Kremowy łosoś1 opakowanie
łosoś wędzony150 gramów
oliwki zielone3 łyżki
musztarda francuska1 łyżka
śmietana 18%250 mililitrów
woda250 mililitrów
cebula1 sztuka
oliwa z oliwek2 łyżki
natka pietruszki1 pęczek
ser gruyer50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Cebulę pokrój w kostkę, oliwki w krążki, a łososia w paski. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a natkę posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, dodaj oliwki oraz łososia.
Krok 3
W miseczce połącz zawartość opakowania Knorr, wodę oraz śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej na patelnię, dodaj musztardę oraz natkę i gotuj 1 minutę.
Krok 4
Do naczynia żaroodpornego wsyp makaron, następnie wlej przygotowany sos i wymieszaj.
Krok 5
Wierzch zapiekanki posyp startym serem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na 35 minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryj naczynie i pozwól, aby zapiekanka zarumieniła się.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl