Zapiekanka po włosku w kalarepie

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
Zapiekanka po włosku Knorr1 opakowanie
oliwa40 mililitrów
cebula80 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
kalarepa5 sztuk
pomidory suszone100 gramów
liście szpinaku70 gramów
sól1 szczypta
cukier1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr0.5 łyżeczek
jajo1 sztuka
ser kozi sałatkowy100 gramów
kwaśna śmietana80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Do garnku dodaj oliwę i cebulę i przesmaż. Następnie dodaj saszetkę Zapiekankę po włosku i zalej ok. 250 ml wody, 100 ml śmietany i gotuj ok. 15 minut.
Krok 2
Na koniec dodaj pokrojone pomidory, szpinak oraz jajo i dobrze wymieszaj. Przypraw Przyprawą Włoską z suszonymi pomidorami Knorr i pieprzem. Na sam koniec dodaj pokruszony ser kozi i wymieszaj.
Krok 3
Kalarepę obierz i gotuj około 20-25 minut w wodzie z solą i cukrem. Po wyjęciu wystudź, zetnij czapeczkę i wydrąż delikatnie łyżką.
Krok 4
Kalarepy wypełnij farszem i zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl