Zapiekanka śląska
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 1 szklanka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • pomidory - 2 sztuki
  • groszek zielony z puszki - 0.5 opakowań
  • papryka żółta, czerwona i zielona - 3 sztuki
  • filety rybne - 25 dekagramów
  • olej - 0.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.
  2. Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.
  3. Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.
  4. Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego.
  5. Filety z ryby dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikt Knorr i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.
  6. Udekoruj świeżą pietruszką.