Zapiekanka warzywna
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty (suchy) - 160 gramów
  • cieciorka konserwowa - 160 gramów
  • brokuły - 200 gramów
  • kalafior - 200 gramów
  • fasolka szparagowa - 200 gramów
  • mała marchewka - 4 sztuki
  • por - 120 gramów
  • duża czerwona papryka - 1 sztuka
  • pieczarki - 180 gramów
  • Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny - 1 szklanka
  • ser mozzarella light - 8 plastrów
  • kiełki lucerny do dekoracji - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj warzywa: brokuła, kalafiora i fasolkę szparagową zblanszuj, marchewkę i pieczarki pokrój w plasterki, pora i paprykę w kostkę, a cieciorkę odsącz z zalewy.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Knorr Naturalnie Smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami wymieszaj z jogurtem.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułóż makaron wraz ze wszystkimi warzywami, polej przygotowanym Knorr Naturalnie Smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami, połóż plasterki mozzarelli. Przykryj folią aluminiową.
  5. Zapiekankę włóż do piekarnika nagrzanego do 190 °C na około 45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię. Podawaj udekorowane kiełkami lucerny.