| |||||||||
| Składniki | ||
| liść laurowy | 3 sztuki | |
| śmietana | 40 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| dynia | 2 kilogramy | |
| pieprz biały | 1 szczypta | |
| boczek wędzony | 80 gramów | |
| tost pszenny | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie. |
| Krok 2 |
| Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni. |
| Krok 4 |
| Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz. |
| Krok 5 |
| 20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem. |
| Autor: pasibrzuch |