|
Składniki | ||
liść laurowy | 3 sztuki | |
śmietana | 40 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
dynia | 2 kilogramy | |
pieprz biały | 1 szczypta | |
boczek wędzony | 80 gramów | |
tost pszenny | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie. |
Krok 2 |
Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni. |
Krok 4 |
Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz. |
Krok 5 |
20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem. |
Autor: pasibrzuch |