Zapiekanka wiejska z boczkiem

0


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
liść laurowy3 sztuki
śmietana40 mililitrów
sól1 szczypta
dynia2 kilogramy
pieprz biały1 szczypta
boczek wędzony80 gramów
tost pszenny 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie.
Krok 2
Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem.
Krok 3
Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz.
Krok 5
20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl