Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

4


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
bakłażan1 sztuka
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
pomidory2 sztuki
mozzarella2 sztuki
parmezan starty3 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
śmietana 36%50 mililitrów
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z czosnkiem. Całość zagotuj i wystudź.
Krok 2
Bakłażana, pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Pokrojone składniki wymieszaj w misce razem z sosem a następnie ułóż na przemian w żaroodpornych naczynkach posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Wierzch każdej zapiekanki posyp parmezanem wymieszanym z oregano. Przygotowane zapiekanki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Zamiast świeżych pomidorów możesz również użyć pomidorów suszonych.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl