Przygotowanie |
Krok 1 |
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z czosnkiem. Całość zagotuj i wystudź.
|
Krok 2 |
Bakłażana, pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
|
Krok 3 |
Pokrojone składniki wymieszaj w misce razem z sosem a następnie ułóż na przemian w żaroodpornych naczynkach posmarowanych tłuszczem.
|
Krok 4 |
Wierzch każdej zapiekanki posyp parmezanem wymieszanym z oregano. Przygotowane zapiekanki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Tip: Zamiast świeżych pomidorów możesz również użyć pomidorów suszonych.
|