Zapiekanka z bakłażana i pomidorów
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażan - 1 sztuka
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 2 sztuki
  • mozzarella - 2 sztuki
  • parmezan starty - 3 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 36% - 50 mililitrów
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z czosnkiem. Całość zagotuj i wystudź.
  2. Bakłażana, pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
  3. Pokrojone składniki wymieszaj w misce razem z sosem a następnie ułóż na przemian w żaroodpornych naczynkach posmarowanych tłuszczem.
  4. Wierzch każdej zapiekanki posyp parmezanem wymieszanym z oregano. Przygotowane zapiekanki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Zamiast świeżych pomidorów możesz również użyć pomidorów suszonych.