Zapiekanka z bekonem i jajkami

11


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
ciasto francuskie2 opakowania
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr1 opakowanie
śmietana 36%350 mililitrów
boczek wędzony100 gramów
jajka na twardo4 sztuki
cebula1 sztuka
jajka surowe 4 sztuki
margaryna1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Boczek pokrój w paski i wytop na patelni. Cebulę również pokrój w paski i przesmaż z boczkiem.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 10 minut.
Krok 3
W blenderze umieść 3 surowe jajka, śmietanę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość zmiksuj.
Krok 4
Na zapieczonym spodzie wyłóż boczek z cebulą oraz ugotowane i pokrojone w plastry jajka. Całość zalej zmiksowaną masą.
Krok 5
Naczynie wstaw na 20 minut do nagrzanego do 150 °C piekarnika. Po tym czasie wyjmij je i przykryj drugą warstwą ciasta. Jego wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 25 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl