Zapiekanka z brokułami i kurczakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł - 0.5 sztuk
  • Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 0.5 łyżeczek
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 250 mililitrów
  • mozzarella - 125 gramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś umyj i osusz a następnie posmaruj oliwą i posyp przyprawą Knorr. Pierś usmaż na grillu a następnie pokrój w cienkie paski.
  2. Brokuły pokrój na małe różyczki i sparz krótko we wrzącej wodzie, następnie odcedź.
  3. Ugotowane brokuły przełóż do miski i wymieszaj z kawałkami kurczaka.
  4. Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr w rondelku ze śmietaną, a następnie zagotuj. Gotowy, aromatyczny sos wymieszaj w misce z brokułami i kurczakiem. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.
  5. Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego a wierzch zapiekanki posyp pokrojonym w kostkę serem. Naczynie przykryj folią aluminiową, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 200*C przez 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło.