| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| cukinia | 2 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| starty parmezan | 6 łyżek | |
| jajka | 5 sztuk | |
| masło | 25 gramów | |
| natka pietruszki | 1 łyżka | |
| bazylia | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebule posiekaj, zeszklij na maśle. |
| Krok 2 |
| Cukinię obierz i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli smaż kolejne 2 minut. |
| Krok 3 |
| Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę dodaj na patelni i smaż 3 minuty wszystko razem. |
| Krok 4 |
| Następnie jajka roztrzep z parmezanem, bazylią, natka pietruszki oraz przyprawami. Powstałą masę wylej na warzywa i smaż 5 minut. |
| Krok 5 |
| Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut. |
| Autor: pasibrzuch |