|
Składniki | ||
ziemniaki | 2 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
cukinia | 2 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
starty parmezan | 6 łyżek | |
jajka | 5 sztuk | |
masło | 25 gramów | |
natka pietruszki | 1 łyżka | |
bazylia | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule posiekaj, zeszklij na maśle. |
Krok 2 |
Cukinię obierz i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli smaż kolejne 2 minut. |
Krok 3 |
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę dodaj na patelni i smaż 3 minuty wszystko razem. |
Krok 4 |
Następnie jajka roztrzep z parmezanem, bazylią, natka pietruszki oraz przyprawami. Powstałą masę wylej na warzywa i smaż 5 minut. |
Krok 5 |
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut. |
Autor: pasibrzuch |