|
Składniki | ||
dynia | 500 gramów | |
cukinia | 500 gramów | |
patisony | 500 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki | |
kwaśna śmietana | 250 mililitrów | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
parmezan | 50 gramów | |
świeży tymianek | 0.5 pęczków | |
pietruszka | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój dynię, cukinię oraz patisona w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia. |
Krok 2 |
Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa. |
Krok 3 |
Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut, aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje. |
Autor: przepisy.pl |