Zapiekanka z dyni i cukinii
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 500 gramów
  • cukinia - 500 gramów
  • patisony - 500 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • kwaśna śmietana - 250 mililitrów
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • parmezan - 50 gramów
  • świeży tymianek - 0.5 pęczków
  • pietruszka - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój dynię, cukinię oraz patisona w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia.
  2. Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa.
  3. Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut, aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje.