Zapiekanka z dyni i cukinii

10


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
dynia500 gramów
cukinia500 gramów
patisony 500 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
kwaśna śmietana250 mililitrów
ząbki czosnku3 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
parmezan50 gramów
świeży tymianek0.5 pęczków
pietruszka0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój dynię, cukinię oraz patisona w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa.
Krok 3
Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut, aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl