| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj beszamel: stop 30 gram masła, wsyp mąkę, wymieszaj i zdejmij z kuchenki.
|
| Krok 2 |
| Dolewaj mleko partiami mieszając do powstania gładkiej masy (możesz dodać na przykład gałkę muszkatołową). Postaw na kuchence, dopraw bulionetką Knorr i gotuj około 5 minut do zgęstnienia, zestaw z kuchenki i zostaw do ostygnięcia. |
| Krok 3 |
| Włóż fenkuł do wrzącej wody, dodaj sok z cytryny i gotuj do miękkości. |
| Krok 4 |
| Rozgrzej w żaroodpornym naczyniu resztę masła, dodaj cukier i zdejmij z ognia. |
| Krok 5 |
| Przełóż do naczynia odsączony fenkuł i przykryj połową beszamelu. Pokrój szynkę w paski. |
| Krok 6 |
| Dodaj szynkę na beszamel i przykryj drugą połowa beszamelu. |
| Krok 7 |
| Nałóż ciasto na nadzienie, ponakłuwaj widelcem i piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. |