Zapiekanka z grzybów i boczku

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wędzony boczek200 gramów
pieprz
śmietana0.5 szklanek
pieczarki250 gramów
sól
jajka5 sztuk
mąka10 łyżek
masło4 łyżki
szczypiorek1 pęczek
prawdziwki3 sztuki
żółty ser100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Masło pokrój, dodaj mąkę i wbij jajka oraz dodaj szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Boczek i grzyby pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj go z jajkami oraz śmietaną. Dopraw do smaku.
Krok 4
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Przełóż do formy. Ponakłuwaj widelcem i ułóż grzyby i boczek.
Krok 5
Zalej całość sosem śmietanowym i dodaj posiekany szczypiorek.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piecz przez 50 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl