Zapiekanka z kalafiorem i brokułem

25


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kalafior i brokuł (świeży lub mrożony)450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr1 opakowanie
śmietana 18%150 mililitrów
ser żółty150 gramów
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
natka pieruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj przez minutę bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Krok 2
Sos do warzyw Knorr wymieszaj ze śmietaną i ostrą papryką. Całość zagotuj.
Krok 3
Ugotowane warzywa odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Polej je przygotowanym sosem i posyp dokładnie startym serem.
Krok 4
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Warzywa podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Aby potrawa była jeszcze bardziej kremowa, użyj sera mozzarella.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl