| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podziel kalafior na małe różyczki. Pokrój boczek w kostke. Posiekaj drobno cebulę i tymianek. Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez około 7–8 minut. Dodaj kalafior i gotuj wszystko jeszcze przez 5 minut. Odcedź. Nagrzej piekarnik do 200°C. Wymieszaj razem mleko, fix Spaghetti Carbonara i 300 ml wody. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej margarynę, a następnie dodaj boczek, cebulę i czosnek. Smaż wszystko ok. 4 minuty. Dodaj wcześniej przygotowany sos carbonara, 2 łyżki musztardy i tymianek. Całość gotuj wszystko przez 5 minut. |
| Krok 3 |
| W naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z pozostałymi składnikami i sosem carbonara. Wierzch posyp serem. Piecz przez 10–15 minut, aż do rozpuszczenia sera. |