| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki pokrój w plastry, cebulę w kosteczkę, a śliwki w paseczki. Ser zetrzyj na tarce, kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i drobno pokrój szczypior. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i pieczarki. Wrzuć do nich kawałki kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj kaszę, pokruszone grzyby i śliwki. |
| Krok 3 |
| Całość zalej 300 ml wody wymieszanej ze śmietaną i Fixem Knorr. Gotuj około 10 minut. |
| Krok 4 |
| Następnie kaszę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym serem i przykryj. Całość wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na około 10 minut, po tym czasie usuń przykrywkę. Zapiekankę piecz jeszcze kolejne 10 minut. Podawaj posypaną szczypiorem. |