Zapiekanka z kaszy gryczanej

59


Średnie


60 min.


3 os.

Składniki
kasza gryczana40 dekagramów
czarny pieprz mielony1 szczypta
sól1 szczypta
tymianek suszony1 szczypta
majeranek1 szczypta
jajko3 sztuki
parmezan10 dekagramów
ząbek czosnku2 sztuki
cebula2 sztuki
pieczarki10 sztuk
kiełbasa30 dekagramów
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
Krok 2
Cebule i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Pieczarki i kiełbasę pokrój w plastry, dodaj do cebuli połowę pieczarek i kiełbasę i podsmaż.
Krok 4
Kaszę wrzuć do miski, dodaj podsmażone składniki, dokładnie wymieszaj. Wbij trzy jajka, dosyp przyprawy i posiekane zioła oraz starty parmezan. Wszystko wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Na wierzchu poukładaj pozostawione pieczarki. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl