Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie obierz je ze skórki, rozgnieć. |
Krok 2 |
Posiekaj pietruszkę i cebulę. |
Krok 3 |
Ziemniaki zmieszaj z mlekiem, kwaśną śmietaną i pietruszką, przypraw solą i muszkatem. |
Krok 4 |
Kapustę kiszoną krótko przepłucz, a następnie potnij na duże kawałki. |
Krok 5 |
Rozgrzej olej w garnku lub w dużej patelni. Usmaż w nim krótko połowę cebuli. Później dodaj kiszoną kapustę i podduś. Dolej bulion i przypraw. Gotuj około 10 minut. |
Krok 6 |
Podsmaż na patelni resztę cebuli i mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, papryką, musztardą i ketchupem. |
Krok 7 |
W wysmarowanej tłuszczem formie na zapiekanki układaj warstwami połowę papki ziemniaczanej, połowę kiszonej kapusty, mięso mielone, a potem resztę kapusty i papki. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. |