| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie obierz je ze skórki, rozgnieć. |
| Krok 2 |
| Posiekaj pietruszkę i cebulę. |
| Krok 3 |
| Ziemniaki zmieszaj z mlekiem, kwaśną śmietaną i pietruszką, przypraw solą i muszkatem. |
| Krok 4 |
| Kapustę kiszoną krótko przepłucz, a następnie potnij na duże kawałki. |
| Krok 5 |
| Rozgrzej olej w garnku lub w dużej patelni. Usmaż w nim krótko połowę cebuli. Później dodaj kiszoną kapustę i podduś. Dolej bulion i przypraw. Gotuj około 10 minut. |
| Krok 6 |
| Podsmaż na patelni resztę cebuli i mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, papryką, musztardą i ketchupem. |
| Krok 7 |
| W wysmarowanej tłuszczem formie na zapiekanki układaj warstwami połowę papki ziemniaczanej, połowę kiszonej kapusty, mięso mielone, a potem resztę kapusty i papki. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. |