Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kalafior500 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
pierś z kurczaka 400 gramów
miękka margaryna100 gramów
mleko1 litr
olej5 łyżek
pieczarki125 gramów
cebula1 sztuka
ciasto filo0.5 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 2
Tak przygotowane ciasto nakładaj na wierzch foremek. Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10-15 minut.
Krok 3
Do miski przełóż płatki ciasta filo i pokrusz je dłonią. Dodaj miękką margarynę i ponownie wymieszaj wszystko dłonią.
Krok 4
Po ugotowaniu przełóż masę do pojedynczych foremek.
Krok 5
Gdy się zrumieni, dodaj pokrojone mięso oraz plastry pieczarek. Całość smaż przez kilka minut. Po tym czasie dodaj różyczki z kalafiora.
Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl