Zapiekanka z leśnymi grzybami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże prawdziwki - 100 gramów
  • kurki - 100 gramów
  • ziemniaki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Sos grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • gęsta śmietana - 200 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • starty parmezan - 50 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój grzyby i cebulę w plastry, podsmaż na oliwie. Ziemniaki pokrój w plastry.
  2. Przełóż całość do żaroodpornego naczynia, posyp pietruszką oraz startym parmezanem. Piecz około 45 minut w 180°C.
  3. Wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą i śmietaną. Zalej nim wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.