| |||||||||
| Składniki | ||
| duże prawdziwki | 100 gramów | |
| kurki | 100 gramów | |
| ziemniaki | 300 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| Sos grzybowy Knorr | 1 sztuka | |
| gęsta śmietana | 200 gramów | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| starty parmezan | 50 gramów | |
| woda | 50 mililitrów | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój grzyby i cebulę w plastry, podsmaż na oliwie. Ziemniaki pokrój w plastry. |
| Krok 2 |
| Przełóż całość do żaroodpornego naczynia, posyp pietruszką oraz startym parmezanem. Piecz około 45 minut w 180°C. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą i śmietaną. Zalej nim wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. |
| Autor: przepisy.pl |