Zapiekanka z leśnymi grzybami

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
duże prawdziwki100 gramów
kurki100 gramów
ziemniaki300 gramów
cebula1 sztuka
Sos grzybowy Knorr1 sztuka
gęsta śmietana200 gramów
posiekana natka pietruszki1 łyżka
starty parmezan50 gramów
woda50 mililitrów
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój grzyby i cebulę w plastry, podsmaż na oliwie. Ziemniaki pokrój w plastry.
Krok 2
Przełóż całość do żaroodpornego naczynia, posyp pietruszką oraz startym parmezanem. Piecz około 45 minut w 180°C.
Krok 3
Wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą i śmietaną. Zalej nim wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl