|
Składniki | ||
duże prawdziwki | 100 gramów | |
kurki | 100 gramów | |
ziemniaki | 300 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
Sos grzybowy Knorr | 1 sztuka | |
gęsta śmietana | 200 gramów | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
starty parmezan | 50 gramów | |
woda | 50 mililitrów | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój grzyby i cebulę w plastry, podsmaż na oliwie. Ziemniaki pokrój w plastry. |
Krok 2 |
Przełóż całość do żaroodpornego naczynia, posyp pietruszką oraz startym parmezanem. Piecz około 45 minut w 180°C. |
Krok 3 |
Wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą i śmietaną. Zalej nim wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. |
Autor: przepisy.pl |