Zapiekanka z makaronem i kalafiorem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron muszelki - 250 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • kalafior i brokuł (świeży lub mrożony) - 300 gramów
  • płatki migdałowe - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 250 mililitrów
  • żółty ser - 50 gramów
  • warzywa do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przygotuj kremowy, pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr z jogurtem.
  2. Warzywa podziel na różyczki i sparz we wrzątku uważając, aby ich nie rozgotować. Odcedź.
  3. Na patelnię wyłóż ugotowane warzywa, makaron oraz migdały. Dodaj przygotowany aromatyczny sos, wszystko wymieszaj razem i zagotuj.
  4. Warzywa z makaronem przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem.
  5. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 *C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.