Zapiekanka z makaronu z brokułami i bekonem

20


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron muszelki300 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
boczek100 gramów
mrożony groszek250 gramów
cebula1 sztuka
kwaśna śmietana250 mililitrów
jajka2 sztuki
żółty ser300 gramów
sól
oliwa z oliwek15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron, po czym odsącz go i przełóż do dużej miski.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smaż pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w paski boczek, aż się podrumienią.
Krok 3
Podziel brokuły na małe różyczki i gotuj przez 5-10 minut w lekko osolonej wodzie.
Krok 4
Przygotuj Sos Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym połącz z kwaśną śmietaną, jajkami oraz większą częścią startego żółtego sera.
Krok 5
Dodaj do miski z makaronem boczek z cebulką, brokuły, groszek, sos i wymieszaj wszystko.
Krok 6
Do żaroodpornego naczynia poprzednio wysmarowanego oliwą z oliwek delikatnie przełóż otrzymaną masę, posyp resztą startego żółtego sera i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl