| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| oregano | 1 łyżeczka | |
| żółtka | 2 sztuki | |
| musztarda | 2 łyżki | |
| oliwki zielone | 2 łyżki | |
| wieprzowina mielona | 0.5 kilogramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą. |
| Krok 2 |
| Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj. |
| Krok 3 |
| W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Krok 4 |
| Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól. |
| Krok 5 |
| Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami. |
| Autor: pasibrzuch |