|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
oregano | 1 łyżeczka | |
żółtka | 2 sztuki | |
musztarda | 2 łyżki | |
oliwki zielone | 2 łyżki | |
wieprzowina mielona | 0.5 kilogramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone wymieszaj z żółtkiem i musztardą. |
Krok 2 |
Cebulę posiekaj, a oliwki przekrój na połowy. Dodaj do mięsa. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Wymieszaj. |
Krok 3 |
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu wyłóż masę i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 4 |
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grube słupki. następnie usmaż na oleju i posól. |
Krok 5 |
Upieczone mięso pokrój na porcje. Podawaj z ziemniakami. |
Autor: pasibrzuch |