| |||||||||
| Składniki | ||
| filety z dowolnej ryby | 0.5 kilogramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
| Sos spaghetti toscana Knorr | 1 sztuka | |
| oliwki czarne lub zielone bez pestek | 20 dekagramów | |
| tłuszcz do formy | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki. | 
| Krok 2 | 
| Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry. | 
| Krok 3 | 
| Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki. | 
| Krok 4 | 
| Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki. | 
| Autor: tommy |