Zapiekanka z oliwkami

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filety z dowolnej ryby0.5 kilogramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
ziemniaki0.5 kilogramów
Sos spaghetti toscana Knorr1 sztuka
oliwki czarne lub zielone bez pestek20 dekagramów
tłuszcz do formy
Przygotowanie
Krok 1
Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry.
Krok 3
Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki.
Krok 4
Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl