|
Składniki | ||
filety z dowolnej ryby | 0.5 kilogramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
Sos spaghetti toscana Knorr | 1 sztuka | |
oliwki czarne lub zielone bez pestek | 20 dekagramów | |
tłuszcz do formy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki. |
Krok 2 |
Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry. |
Krok 3 |
Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki. |
Krok 4 |
Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki. |
Autor: tommy |