Zapiekanka z oliwkami

Składniki:

  • filety z dowolnej ryby - 0.5 kilogramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • ziemniaki - 0.5 kilogramów
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 sztuka
  • oliwki czarne lub zielone bez pestek - 20 dekagramów
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

  1. Filety z ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz je przyprawą Knorr i odstaw do lodówki.
  2. Ziemniaki ugotuj i pokrój je w plastry.
  3. Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim całe oliwki.
  4. Zamarynowane filety z ryby ułóż na oliwkach, następnie połóż ziemniaki i przykryj kolejną warstwę filetów. Całość dopraw do smaku, po czym zapiekaj do momentu, gdy filety i ziemniaki zmiękną. Przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.