Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
mleko650 mililitrów
jajka2 sztuki
żółtka2 sztuki
mąka30 dekagramów
orzechy10 dekagramów
twaróg0.5 kilogramów
mrożone maliny20 dekagramów
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier puder4 łyżki
śmietanka 30%200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami.
Krok 2
Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut.
Krok 3
Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami.
Krok 4
Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów.
Krok 5
Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej.
Krok 6
Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki.
Krok 7
Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl