Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami. |
Krok 2 |
Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut. |
Krok 3 |
Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami. |
Krok 4 |
Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów. |
Krok 5 |
Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej. |
Krok 6 |
Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki. |
Krok 7 |
Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami. |