Zapiekanka z pieczarkami

50


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
mięso mielone20 dekagramów
makaron15 dekagramów
pieczarki10 sztuk
cebula1 sztuka
Tymianek z Polski Knorr1 szczypta
masło4 łyżki
starty ser żółty4 łyżki
olej3 łyżki
woda500 mililitrów
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Podsmaż mięso na oleju do momentu, gdy stanie się sypkie.
Krok 3
Wymieszaj Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr z 500 mililitrami wody, zagotuj i połącz z makaronem.
Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.
Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej masłem oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl