Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • pieprz
  • sól
  • banan - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 100 gramów
  • curry
  • starty żółty ser - 250 gramów
  • kwaśna śmietana - 200 mililitrów
  • tymianek suszony
  • śmietana kremówka - 200 mililitrów
  • ananasy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.
  3. Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.
  4. Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.