Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko

Składniki:

  • filety z kurczaka - 2 sztuki
  • Francuska zupa cebulowa Knorr - 2 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • ryż - 2 opakowania
  • brzoskwinia - 4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
  2. Piersi z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, ułóż je na dnie naczynia i posyp solą, pieprzem i jedną Francuską zupą cebulową Knorr w proszku.
  3. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i włóż do naczynia.
  4. Na pieczarki ułóż połówki brzoskwiń i posyp druga zupą Knorr.
  5. Zapiekankę zalej śmietaną.
  6. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni po czym wstaw do niego naczynie i piecz przez pół godziny.
  7. Ryż ugotuj. Gdy zapiekanka będzie gotowa wsyp ryż i zapiekaj jeszcze 15 minut.