Przygotowanie |
Krok 1 |
Ravioli ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie i odcedź.
|
Krok 2 |
Szpinak rozmroź a następnie dobrze odcedź na sicie.
|
Krok 3 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek oraz cebulę. Dodaj liście szpinaku i smaż chwilę razem.
|
Krok 4 |
Stwórz pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną, wlej go na patelnię i zagotuj.
|
Krok 5 |
Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż połowę szpinaku, następnie wyłóż ravioli. Pierożki przykryj pozostałym szpinakiem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawaj na ciepło z chrupiącą bagietką.
|