| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ravioli ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie i odcedź.
|
| Krok 2 |
| Szpinak rozmroź a następnie dobrze odcedź na sicie.
|
| Krok 3 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek oraz cebulę. Dodaj liście szpinaku i smaż chwilę razem.
|
| Krok 4 |
| Stwórz pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną, wlej go na patelnię i zagotuj.
|
| Krok 5 |
| Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż połowę szpinaku, następnie wyłóż ravioli. Pierożki przykryj pozostałym szpinakiem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawaj na ciepło z chrupiącą bagietką.
|