Zapiekanka z ravioli i szpinakiem

12


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
gotowe ravioli z farszem500 gramów
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym1 opakowanie
mrożony szpinak450 gramów
cebula0.5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
śmietana 18%150 mililitrów
starty żółty ser50 gramów
masło2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ravioli ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Szpinak rozmroź a następnie dobrze odcedź na sicie.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek oraz cebulę. Dodaj liście szpinaku i smaż chwilę razem.
Krok 4
Stwórz pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną, wlej go na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż połowę szpinaku, następnie wyłóż ravioli. Pierożki przykryj pozostałym szpinakiem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawaj na ciepło z chrupiącą bagietką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl