PRZEPISY.PL
Zapiekanka z ryby i szpinaku - autor: przepisy.pl

Zapiekanka z ryby i szpinaku

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
104
osoby dodały do Mniamlisty
104
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mleko0.33 szklanki
  • olej2 łyżki
  • musztarda1 łyżka
  • cebula1 szt
  • ząbek czosnku1 szt
  • tłuszcz do formy
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 1

Krok 1

Pokrój rybę (bez skóry i ości) na niewielkie kawałki.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 2

Krok 2

Opłucz i sparz szpinak, następnie osącz i posiekaj. Sparz pomidory i obierz ze skórki.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 3

Krok 3

Pokrój cebulę i pomidory. Papryki oczyść i pokrój w paski.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 4

Krok 4

Na rozgrzanym oleju w głębokim garnku duś rybę, cebulę, czosnek, pomidory i papryki. Duś pod przykryciem przez 15 minut. Dodaj musztardę.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 5

Krok 5

Wrzuć szpinak, wymieszaj i znowu duś, by nadmiar wody odparował.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 6

Krok 6

Bułkę pokrój w kostkę . Mleko zagotuj i rozpuść w nim kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Tak przygotowanym mlekiem zalej pokrojoną bułkę.
Zapiekanka z ryby i szpinaku – krok 7

Krok 7

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim połowę bułki, wyłóż masę szpinakową i przykryj pozostałą bułką. Potrawę piecz bez przykrycia w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (do momentu, kiedy bułka się zarumieni).

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

249
osób dodało do Mniamlisty
60''
3
Łatwe
223
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
2785
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
418
osób dodało do Mniamlisty
45''
3
Łatwe