Zapiekanka z szynką i warzywami

65


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
szynka200 gramów
makaron penne200 gramów
Knorr Zapiefix Ser z szynką1 opakowanie
różyczki kalafiora200 gramów
różyczki brokuła 200 gramów
pomidorki koktajlowe180 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
woda400 mililitrów
żółty ser100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Szynkę i pomidory pokrój w kostkę. Podziel brokuła i kalafiora na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody. Zapiefix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, zagotuj. Dodaj kalafior, pomidory, brokuły, szynkę, makaron i dokładnie wymieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym serem i przykryj folią aluminiową.
Krok 2
Zapiekankę włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 25 minut. 10 min przed końcem pieczenia zdejmij folię.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl