Zapiekanka z szynką i warzywami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr - 1 opakowanie
  • szynka - 200 gramów
  • makaron penne - 1 opakowanie
  • różyczki kalafiora - 200 gramów
  • różyczki brokuła - 200 gramów
  • pomidorki koktajlowe - 180 gramów
  • szynka - 200 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • żółty ser - 100 gramów
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Szynkę i pomidory pokrój w kostkę. Podziel brokuła i kalafiora na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody. Fix Knorr wymieszaj z jajkiem i śmietaną. Dodaj kalafior, pomidory, brokuły, szynkę, makaron i dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym serem i przykryj folią aluminiową.
  3. Zapiekankę włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 45 minut. 10 min przed końcem pieczenia zdejmij folię.