Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożone warzywa na patelnię - 1 opakowanie
  • piersi z kurczaka - 25 dekagramów
  • ser feta - 0.5 opakowań
  • ser żółty tarty - 25 dekagramów
  • zioła prowansalskie - 1.5 łyżek
  • ugotowany makaron świderki - 0.5 opakowań
  • przyprawa do kurczaka - 3 łyżki
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.
  2. Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.
  3. Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.
  4. Trzemy żółty ser na tarce.
  5. Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!