Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta

0


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
mrożone warzywa na patelnię 1 opakowanie
piersi z kurczaka25 dekagramów
ser feta0.5 opakowań
ser żółty tarty25 dekagramów
zioła prowansalskie1.5 łyżek
ugotowany makaron świderki0.5 opakowań
przyprawa do kurczaka3 łyżki
olej do smażenia3 łyżki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.
Krok 2
Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.
Krok 3
Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.
Krok 4
Trzemy żółty ser na tarce.
Krok 5
Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!
Autor: daria232Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl