Zapiekanka z ziemniakami

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • jajko - 6 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • mleko - 75 mililitrów
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • czerwona fasolka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz ze skórek i potnij w plasterki.
  2. Cebulkę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Dodaj ziemniaki i smaż na wolnym ogniu przez 15-20 minut do czasu, gdy ziemniaki się przyrumienią.
  4. Dodaj osączoną z zalewy fasolkę, podgrzej.
  5. Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, wylej na podsmażone warzywa i smaż do czasu aż jajka się zetną.
  6. Przed podaniem meksykańską zapiekankę udekoruj listkami zielonej pietruszki.