|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 kilogram | |
majeranek | ||
pieprz | ||
śmietana | 0.6 szklanek | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | ||
gałka muszkatołowa | ||
starty żółty ser | 150 gramów | |
czosnek ząbek | 1 sztuka | |
kiełbasa | 250 gramów | |
pasztet drobiowy | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w plastry. |
Krok 2 |
Jajko i śmietanę wymieszaj z czosnkiem oraz przyprawami. |
Krok 3 |
Do naczynia żaroodpornego włóż połowę ziemniaków, dopraw przyprawami, połóż plastry pasztetu drobiowego i posyp serem. Następną warstwą znów będą ziemniaki, kiełbasa i starty żółty ser. Wierzch zalej sosem i posyp serem. |
Krok 4 |
Zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: pasibrzuch |