| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| majeranek | ||
| pieprz | ||
| śmietana | 0.6 szklanek | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | ||
| gałka muszkatołowa | ||
| starty żółty ser | 150 gramów | |
| czosnek ząbek | 1 sztuka | |
| kiełbasa | 250 gramów | |
| pasztet drobiowy | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w plastry. |
| Krok 2 |
| Jajko i śmietanę wymieszaj z czosnkiem oraz przyprawami. |
| Krok 3 |
| Do naczynia żaroodpornego włóż połowę ziemniaków, dopraw przyprawami, połóż plastry pasztetu drobiowego i posyp serem. Następną warstwą znów będą ziemniaki, kiełbasa i starty żółty ser. Wierzch zalej sosem i posyp serem. |
| Krok 4 |
| Zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Autor: pasibrzuch |