Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek

99


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki obrane 50 dekagramów
Fix Kotlety mielone Knorr
mięso mielone wieprzowe20 dekagramów
pieczarki75 dekagramów
kiełbasa10 dekagramów
cebule2 sztuki
bułka tarta1.5 łyżek
margaryna1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
tłuszcz do formy
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
sól
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść i opłucz pieczarki, obierz ze skórki kapelusze, oddziel je od trzonków. Trzonki posiekaj. Ziemniaki pokrój w cząstki.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę kapeluszy blaszkami do góry, posiekanymi trzonkami wypełnij wolne miejsca, posól.
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, mięsem mielonym oraz Fixem Kotlety mielone Knorr.
Krok 4
Wyłóż na pieczarki.
Krok 5
Na masę wyłóż pozostałe kapelusze blaszkami w dół, następnie pokrojone ziemniaki.
Krok 6
Lekko posól i posyp bułką tartą oraz wiórkami margaryny.
Krok 7
Piecz w 180⁰C przez 50 minut pod przykryciem, odkryj pod koniec pieczenia. Zapiekankę z ziemniaków, mięsa i pieczarek podawaj z surówką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl