Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść i opłucz pieczarki, obierz ze skórki kapelusze, oddziel je od trzonków. Trzonki posiekaj. Ziemniaki pokrój w cząstki. |
Krok 2 |
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę kapeluszy blaszkami do góry, posiekanymi trzonkami wypełnij wolne miejsca, posól. |
Krok 3 |
Kiełbasę pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, mięsem mielonym oraz Fixem Kotlety mielone Knorr. |
Krok 4 |
Wyłóż na pieczarki. |
Krok 5 |
Na masę wyłóż pozostałe kapelusze blaszkami w dół, następnie pokrojone ziemniaki. |
Krok 6 |
Lekko posól i posyp bułką tartą oraz wiórkami margaryny. |
Krok 7 |
Piecz w 180⁰C przez 50 minut pod przykryciem, odkryj pod koniec pieczenia. Zapiekankę z ziemniaków, mięsa i pieczarek podawaj z surówką. |