| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 500 gramów | |
| majeranek | 3 łyżki | |
| pieprz | ||
| bułka tarta | 3 łyżki | |
| sól | ||
| gałka muszkatołowa | ||
| mleko | 2 szklanki | |
| jajka | 3 sztuki | |
| masło | ||
| biały ser | 400 gramów | |
| maggi | 1 łyżeczka | |
| kasza krakowska | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła. |
| Krok 2 |
| Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy. |
| Krok 4 |
| Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. |
| Krok 5 |
| Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Autor: pasibrzuch |