|
Składniki | ||
ziemniaki | 500 gramów | |
majeranek | 3 łyżki | |
pieprz | ||
bułka tarta | 3 łyżki | |
sól | ||
gałka muszkatołowa | ||
mleko | 2 szklanki | |
jajka | 3 sztuki | |
masło | ||
biały ser | 400 gramów | |
maggi | 1 łyżeczka | |
kasza krakowska | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła. |
Krok 2 |
Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem. |
Krok 3 |
Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy. |
Krok 4 |
Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. |
Krok 5 |
Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: pasibrzuch |