|
Składniki | ||
pieprz | ||
jajko | 1 sztuka | |
pomidory | 4 sztuki | |
sól | ||
makaron spaghetti | 500 gramów | |
mięso mielone | 1 kilogram | |
papryka mielona | ||
słodka śmietana | 250 gramów | |
ketchup | 0.75 opakowań | |
czerstwa bułka | 0.5 sztuk | |
ser gouda | 200 gramów | |
ser topiony | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu. |
Krok 2 |
Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj. |
Krok 3 |
Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę. |
Krok 4 |
Polej ketchupem i nałóż mięso. |
Krok 5 |
Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym. |
Krok 6 |
Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut. |
Autor: pasibrzuch |