| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| pomidory | 4 sztuki | |
| sól | ||
| makaron spaghetti | 500 gramów | |
| mięso mielone | 1 kilogram | |
| papryka mielona | ||
| słodka śmietana | 250 gramów | |
| ketchup | 0.75 opakowań | |
| czerstwa bułka | 0.5 sztuk | |
| ser gouda | 200 gramów | |
| ser topiony | 200 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę. |
| Krok 4 |
| Polej ketchupem i nałóż mięso. |
| Krok 5 |
| Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym. |
| Krok 6 |
| Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut. |
| Autor: pasibrzuch |