Zapiekanka ze spaghetti

Składniki:

  • pieprz
  • jajko - 1 sztuka
  • pomidory - 4 sztuki
  • sól
  • makaron spaghetti - 500 gramów
  • mięso mielone - 1 kilogram
  • papryka mielona
  • słodka śmietana - 250 gramów
  • ketchup - 0.75 opakowań
  • czerstwa bułka - 0.5 sztuk
  • ser gouda - 200 gramów
  • ser topiony - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.
  2. Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.
  3. Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.
  4. Polej ketchupem i nałóż mięso.
  5. Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.
  6. Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.