Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżki
pieprz
pomidory500 gramów
tymianek0.5 łyżek
sól
cukier
białe wino150 mililitrów
oregano0.5 łyżek
czosnek ząbki 2 sztuki
szparagi300 gramów
cukinie200 gramów
ser gouda200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi zalej osoloną i ocukrzoną wodą i zagotuj.
Krok 2
Cukinie pokrój w plastry, pomidory w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
szparagi odcedź, pokrój i kładź na przemian z cukinią w formie wysmarowanej oliwą.
Krok 4
Wierzch posyp cebulą, czosnkiem i ziołami.
Krok 5
do pomidorów, dodaj wino, oliwę i przyprawy. Wymieszaj i polej warzywa.
Krok 6
Całość posyp startym serem.
Krok 7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl