|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
pieprz | ||
pomidory | 500 gramów | |
tymianek | 0.5 łyżek | |
sól | ||
cukier | ||
białe wino | 150 mililitrów | |
oregano | 0.5 łyżek | |
czosnek ząbki | 2 sztuki | |
szparagi | 300 gramów | |
cukinie | 200 gramów | |
ser gouda | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szparagi zalej osoloną i ocukrzoną wodą i zagotuj. |
Krok 2 |
Cukinie pokrój w plastry, pomidory w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. |
Krok 3 |
szparagi odcedź, pokrój i kładź na przemian z cukinią w formie wysmarowanej oliwą. |
Krok 4 |
Wierzch posyp cebulą, czosnkiem i ziołami. |
Krok 5 |
do pomidorów, dodaj wino, oliwę i przyprawy. Wymieszaj i polej warzywa. |
Krok 6 |
Całość posyp startym serem. |
Krok 7 |
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. |
Autor: pasibrzuch |