Zapiekanka ziemniaczana a'la borccoli

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki1 kilogram
czosnek ząbki 3 sztuki
duży brokuł1 sztuka
główka kalafiora1 sztuka
śmietana 18%300 mililitrów
oregano4 szczypty
bazylia2 szczypty
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
pieprz mielony2 szczypty
ser tarty 250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować.
Krok 2
Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować.
Krok 3
Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Autor: malwinkas6Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl