| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| czosnek ząbki | 3 sztuki | |
| duży brokuł | 1 sztuka | |
| główka kalafiora | 1 sztuka | |
| śmietana 18% | 300 mililitrów | |
| oregano | 4 szczypty | |
| bazylia | 2 szczypty | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
| pieprz mielony | 2 szczypty | |
| ser tarty | 250 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować. |
| Krok 3 |
| Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut. |
| Autor: malwinkas6 |