|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 kilogram | |
czosnek ząbki | 3 sztuki | |
duży brokuł | 1 sztuka | |
główka kalafiora | 1 sztuka | |
śmietana 18% | 300 mililitrów | |
oregano | 4 szczypty | |
bazylia | 2 szczypty | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
pieprz mielony | 2 szczypty | |
ser tarty | 250 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kalafior i brokuł podzielić na małe części i ugotować. |
Krok 2 |
Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować. |
Krok 3 |
Ugotowane warzywa odsączyć i przełożyć do jednego dużego garnka i dodać śmietanę , oregano, bazylię, przyprawę Knorr, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku oraz starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. |
Krok 4 |
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut. |
Autor: malwinkas6 |