Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę 1x1 cm i ugotuj do miękkości. W rondelku przesmaż posiekaną cebulę, dodaj śmietanę. Sos gotuj 3 minuty i dopraw do smaku. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pora oraz łososia, dodaj ziemniaki oraz pieprz. Wlej szklankę wody i dodaj Fix Lasagne. Sos gotuj 5 minut. |
Krok 3 |
Połowę białego sosu wyłóż do naczynia żaroodpornego i posyp serem. Następnie przygotowany ziemniaczany farsz z łososiem wyłóż na sos. |
Krok 4 |
Wierzch zapiekanki polej pozostałym sosem śmietanowym i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii. |