Zapiekanka ziemniaczano – cebulowa
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 50 dekagramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr
  • cebula - 50 dekagramów
  • piwo - 1 szklanka
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • ostry starty ser żółty - 15 dekagramów
  • margaryna - 3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Obierz, posiekaj i zeszklij cebulę na połowie porcji margaryny, następnie obierz i pokrój na cienkie plastry ziemniaki.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż warstwami ziemniaki i cebulę, tak, by pierwsza i ostatnia warstwa, to były ziemniaki.
  3. Piwo, śmietanę, ser i Fix Spaghetti Carbonara Knorr i przyprawy wymieszaj razem, sosem polej potrawę, układając na wierzchu wiórki z pozostałej margaryny. Zapiekankę ziemniaczano-cebulową piecz 60 minut. Podawaj gorącą z surówką.