Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekany dorsz

Zapiekany dorsz

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zapiekany dorsz - składniki:

  • węgorz kawałki - 6 sztuk
  • olej - 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • liście sałaty - 6 sztuk
  • koperek - 1 pęczek
  • zielenina - 1 pęczek
  • pieczarki - 100 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • boczek - 6 plastrów
  • masło - 1 łyżka

Zapiekany dorsz - Sposób przygotowania:

  1. W brytfannie rozgrzej olej, podsmaż na nim plasterki boczku.
  2. Na każdym plasterku ułóż kawałki węgorza pospane przyprawami.
  3. Na wierzch posyp koperkiem. Brytfannę zamknij i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
  4. Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pokrojone pieczarki. Potem nałóż je na porcje węgorza.
  5. Potem włóż jeszcze na 10 minut do piekarnika. Nałóż na liście sałaty i posyp zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANY DORSZ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W brytfannie rozgrzej olej, podsmaż na nim plasterki boczku.

2

Na każdym plasterku ułóż kawałki węgorza pospane przyprawami.

3

Na wierzch posyp koperkiem. Brytfannę zamknij i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

4

Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pokrojone pieczarki. Potem nałóż je na porcje węgorza.

5

Potem włóż jeszcze na 10 minut do piekarnika. Nałóż na liście sałaty i posyp zieleniną.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

salatki makaronowe, Mleko bananowe, Tłusty czwartek, Karkówka, ryż z kurczakiem, schab środkowy pieczony, Greckie steki z karkówki na grilla, Sałatki, Dipy, Kebab, Dania z ryżem, Sałatka z warzywami i kurczakiem, Jadło drwala z wołowiny, ciasto wz -ka, Przepis z naleśniki bez mleka -, knorr sos francuski, Ratatui a’la Gousto, gotowane ziemniaki, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa z soczewicy, Pierogi z jagodami, posiekany szczypiorek, obiad filet z indyka, Gehacktes- niemiecka wariacja na temat sou bolońskiego, Pasta śledziowa z jabłkami, Przepis z zupa z młodych buraczków, Szarlotka tradycyjna, Sos włoski do spaghetti, Masło orzechowe, Ryż, Sałatka z makaronem ryżowym , Przepis z gotowany kurczak, Pasta śródziemnomorska, Sałatka gyros warstwowa, Spaghetti Bolognese, Wołowina duszona z selerem naciowym, sos miesmy, Kiełbaski norymberskie z kapustą, Kolendrowy krem z marchwi, Paprykowa teryna, filet z kurczaka, Rosół, Spaghetti a la carbonara, Kurczak w curry, Ziemniaki faszerowane migdałami, pałki z kurczaka pieczone, Przepis z sól, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Zupa rybna na szczupaku, Schab, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Rolada ziemniaczana, Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Zapiekanka po rzymsku, Kotlety, zapiekanki warzywne, surówki na grilla, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Grillowany kurczak w sezamie , sos smietanowy do makaronu, zapiekane ziemniaki w piekarniku, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Karp w galarecie po żydowsku, Gyros z kurczakiem