PRZEPISY.PL

Zapiekany dorsz

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • olej2 łyżki
  • pieczarki100 g
  • boczek6 plastrów
  • sól i pieprz do smaku
  • masło1 łyżka
  • koperek1 pęczek
  • liście sałaty6 szt
  • zielenina1 pęczek
    • Krok 1

      W brytfannie rozgrzej olej, podsmaż na nim plasterki boczku.
    • Krok 2

      Na każdym plasterku ułóż kawałki węgorza pospane przyprawami.
    • Krok 3

      Na wierzch posyp koperkiem. Brytfannę zamknij i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
    • Krok 4

      Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pokrojone pieczarki. Potem nałóż je na porcje węgorza.
    • Krok 5

      Potem włóż jeszcze na 10 minut do piekarnika. Nałóż na liście sałaty i posyp zieleniną.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    246
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    2
    Łatwe
    139
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    151
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    2
    Łatwe
    456
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe