Zapiekany dorsz z ziemniakami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z dorsza - 600 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • śmietana - 300 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 100 gramów
  • margaryna - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cebula

Sposób przygotowania:

  1. Naczynie do zapiekania posmaruj margaryną, a następnie ułóż na dnie umyte i osuszonej filety. Oprósz je solą i pieprzem.
  2. Fix Knorr rozmieszaj ze śmietaną oraz jajkiem. Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, cebulę w krążki.
  3. Rybę zalej połową Fixu, następnie rozłóż plastry cebuli.
  4. Wierzch zapiekanki pokryj równomiernie plasterkami ziemniaków.
  5. Całość zalej pozostałym Fixem i posyp serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i zapiekaj 35 minut.