Zapiekany dorsz

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • zielenina - 1 pęczek
  • liście sałaty - 6 sztuk
  • koperek - 1 pęczek
  • masło - 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • boczek - 6 plastrów
  • pieczarki - 100 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • węgorz kawałki - 6 sztuk

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. W brytfannie rozgrzej olej, podsmaż na nim plasterki boczku.
  2. Na każdym plasterku ułóż kawałki węgorza pospane przyprawami.
  3. Na wierzch posyp koperkiem. Brytfannę zamknij i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
  4. Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pokrojone pieczarki. Potem nałóż je na porcje węgorza.
  5. Potem włóż jeszcze na 10 minut do piekarnika. Nałóż na liście sałaty i posyp zieleniną.