| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Świeży kalafior podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Kalafior mrożony gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
|
| Krok 2 |
| Kalafiora odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
|
| Krok 3 |
| Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż. Kiedy będą rumiane, dodaj do kalafiora.
|
| Krok 4 |
| Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i gałką muszkatołową. Następnie zagotuj go.
|
| Krok 5 |
| Tak przygotowanym sosem zalej kalafiora. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i obsyp dokładnie zapiekankę.
|
| Krok 6 |
| Piecz w piekarniku przez 5-10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
|