Przygotowanie |
Krok 1 |
Świeży kalafior podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Kalafior mrożony gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
|
Krok 2 |
Kalafiora odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
|
Krok 3 |
Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż. Kiedy będą rumiane, dodaj do kalafiora.
|
Krok 4 |
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i gałką muszkatołową. Następnie zagotuj go.
|
Krok 5 |
Tak przygotowanym sosem zalej kalafiora. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i obsyp dokładnie zapiekankę.
|
Krok 6 |
Piecz w piekarniku przez 5-10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
|