Zapiekany kalafior z twarogiem

0


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
olej2 łyżki
pieprz1 szczypta
bułka tarta2 łyżki
sól1 szczypta
jajka3 sztuki
śmietana kwaśna0.5 szklanek
ser żółty starty 0.5 szklanek
natka pietruszki posiekana2 łyżki
twaróg tłusty 150 gramów
kalafior różyczki 250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą.
Krok 4
Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz.
Krok 5
Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl