| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| bułka tarta | 2 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajka | 3 sztuki | |
| śmietana kwaśna | 0.5 szklanek | |
| ser żółty starty | 0.5 szklanek | |
| natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
| twaróg tłusty | 150 gramów | |
| kalafior różyczki | 250 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. |
| Krok 2 |
| Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą. |
| Krok 4 |
| Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz. |
| Krok 5 |
| Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną. |
| Autor: pasibrzuch |