|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
bułka tarta | 2 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
jajka | 3 sztuki | |
śmietana kwaśna | 0.5 szklanek | |
ser żółty starty | 0.5 szklanek | |
natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
twaróg tłusty | 150 gramów | |
kalafior różyczki | 250 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Różyczki kalafiora dokładnie wypłucz, a następnie ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. |
Krok 2 |
Twaróg zmiksuj z jajkami i żółtym serem. Wymieszaj z kalafiorem. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i posyp bułką tartą. |
Krok 4 |
Ułóż w nim masę z kalafiorem i zapiecz. |
Krok 5 |
Przed podaniem polej śmietaną i posyp zieleniną. |
Autor: pasibrzuch |