Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami

11


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
pierś z kurczaka 300 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr1 opakowanie
szpinak świeży lub mrożony250 gramów
brokuły świeże lub mrożone200 gramów
zielony groszek mrożony1 szklanka
masło lub margaryna2 łyżki
śmietana 18%2 łyżki
tarta mozzarella150 gramów
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni. Przełóż do większej miski.
Krok 2
Szpinak i brokuły dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonych warzyw, sparz je w gorącej wodzie przez minutę. Świeże brokuły natomiast podziel na mniejsze różyczki i gotuj do miękkości.
Krok 3
Przełóż wszystkie warzywa wraz z groszkiem do miski z mięsem. Póki są ciepłe, dodaj margarynę, śmietanę oraz sos Knorr. Wszystko delikatnie wymieszaj, aż tłuszcz się rozpuści.
Krok 4
Gotową mieszankę przełóż do kilku mniejszych foremek do zapiekania i posyp serem. Piecz w temperaturze 180 °C, aż ser się rozpuści (około 10 minut). Na koniec posyp wszystko papryką. W ten sposób możesz również przygotować zapiekaną rybę z warzywami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl