Zapiekany łosoś à la carbonara
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • ocet balsamiczny - 4 łyżki
  • starty żółty ser - 3 łyżki
  • biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.
  2. Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop 3 łyżkami octu balsamicznego i odstaw na 20 minut.
  3. Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 ml wody i zagotuj.
  4. Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.
  5. Zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Przed podaniem porcje ryby ponownie lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku, jeśli to konieczne.