Zapiekany łosoś à la carbonara

36


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia500 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
ocet balsamiczny4 łyżki
starty żółty ser3 łyżki
biały pieprz do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Krok 2
Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop 3 łyżkami octu balsamicznego i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 ml wody i zagotuj.
Krok 4
Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.
Krok 5
Zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Przed podaniem porcje ryby ponownie lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku, jeśli to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl