Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 4 sztuki
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • szampan - 100 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • ser żółty - 6 plastrów
  • ulubiona przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

  1. Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.
  2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
  3. Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.
  4. Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.
  5. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.