Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem

19


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia4 sztuki
śmietana 36%200 mililitrów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
szampan100 mililitrów
jajko1 sztuka
cytryna0.5 sztuk
ser żółty6 plastrów
ulubiona przyprawa do ryb
Przygotowanie
Krok 1
Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.
Krok 4
Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.
Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl