Zapiekany łosoś z pomidorkami i szpinakiem

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia bez skóry400 gramów
pomidory200 gramów
Przyprawa włoska z rozmarynem Knorr3 łyżki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
szpinak150 gramów
oliwa z oliwek40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Łososia podziel na plastry grubości ok 1-2cm. Naczynie żaroodporne wysmaruj lekko oliwą, połóż na dnie rybę, skrop ponownie oliwą i posyp lekko przyprawą Knorr.
Krok 2
Szpinak umyj, a pomidorki przekrój na pół. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Podsmaż cebulę, czosnek, następnie szpinak i pomidory. Smaż kilka minut i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Teraz zakryj łososia pomidorami z szpinakiem i całość zapieją przez 10 minut w 180 stopniach.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl