| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 300 gramów | |
| makaron cellentani (rurka skręcana) | 1 opakowanie | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| boczek wędzony | 200 gramów | |
| dynia | 400 gramów | |
| woda | 800 mililitrów | |
| bułka tarta | 150 gramów | |
| starty ser cheddar | 150 gramów | |
| olej | 40 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente i odcedź. |
| Krok 2 |
| Boczek, kurczaka i dynię pokrój w kostkę. Wszystko usmaż razem na patelni, aż dynia lekko zmięknie i składniki zrobią się rumiane. |
| Krok 3 |
| Wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj jeszcze lekko twardy makaron i całość gotuj ok. 10 minut. |
| Krok 5 |
| Gotowy sos wraz z mięsem przelej do naczynia żaroodpornego, posyp startym serem i bułką tartą. |
| Krok 6 |
| Całość zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 °C. |
| Autor: przepisy.pl |