|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 300 gramów | |
makaron cellentani (rurka skręcana) | 1 opakowanie | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
boczek wędzony | 200 gramów | |
dynia | 400 gramów | |
woda | 800 mililitrów | |
bułka tarta | 150 gramów | |
starty ser cheddar | 150 gramów | |
olej | 40 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente i odcedź. |
Krok 2 |
Boczek, kurczaka i dynię pokrój w kostkę. Wszystko usmaż razem na patelni, aż dynia lekko zmięknie i składniki zrobią się rumiane. |
Krok 3 |
Wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. |
Krok 4 |
Teraz dodaj jeszcze lekko twardy makaron i całość gotuj ok. 10 minut. |
Krok 5 |
Gotowy sos wraz z mięsem przelej do naczynia żaroodpornego, posyp startym serem i bułką tartą. |
Krok 6 |
Całość zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 °C. |
Autor: przepisy.pl |